Esittely

Gold Rush eli suomeksi kultaryntäys tapahtui 1800-luvulla, kun valtava joukko kullankaivajia lähti etsimään rikkauksia Kalifornian villeiltä erämailta. Nyt tämä legendaarinen tapahtuma on nähtävissä kolikkopelin keloilla. Kyseessä on pelikehittäjä Playsonin uutuuspeli, joka koostuu viidestä kelasta ja yhdeksästä voittolinjasta. Peli tarjoaa kelojen lisäksi mukavaa viihdettä myös bonuspeleillään ja viihtyvyyden takaa hauskalla sarjakuvatyylillä toteutetut kuvitukset ja animaatiot.

Gold Rushin tilastollinen palautusprosentti on 95,79, mikä on varsin kohtuullinen online-slottien sarjassa. Päävoittona lupaillaan 67 500 kolikon kokoista pottia, joka on saavutettavissa maksimipanoksilla.

Symbolit ja bonuspelit

Pelatessasi odotat keloille samojen symboleiden tuomia voittoyhdistelmiä. Tässä pelissä pääsetkin tutustumaan vanhojen kullankaivajien kärkikaartiin ja kaivosten räjäyttelyissä tarvittaviin esineisiin. Keloilla voittoja tuovat muun muassa kaivosmies, rotta ja häkkiin teljetty keltainen lintu. Näistä eniten odotat keloille kaivosmiestä, joka kertoo panoksesi 1500-kertaisiksi voitoiksi, jos onnistut saamaan niitä keloille viisi kappaletta. Keltainen lintu taas tuo 750-kertaiset voitot viiden symbolin yhdistelmillä. Pienempiä voittoja tuovat pelikorteistakin tutut symbolit 10, J, Q, K ja A.

Erikoismerkit parantavat voittomahdollisuuksia lisää. Kuten monista muistakin kolikkopeleistä, myös Gold Rushista löytyy muita symboleja korvaavat wildit, jotka tässä pelissä on kuvattu dynamiitin laukaisijana. Sen sijaan ilmaiskierroksia laukovia scattereita ei tästä pelistä löydy. Muista kolikkopeleistä poikkeavalla tavalla Gold Rushista löytyy kuitenkin muita erikoistoimintoja, erityisesti TNT-dynamiittipötköjen kautta ansaittavia bonuspelejä ja kaivosvaunun takaa avautuva Click Me -bonuspeli.

Pelissä odotat keloille etenkin dynamiitin laukaisijoita, joiden kylkeen on kirjoitettu WILD. Pysähtyessään nämä erikoismerkit laajenevat koko kelalle, korvaten samalla kaikki muut symbolit. Dynamiitin laukaisijoilla on myös voittoja tuova ominaisuus, sillä ansaitset voittosi 1,35-kertaisina aina silloin kun tämä symboli on voittoyhdistelmissä mukana.

Peli muuttuu entistä jännittävämmäksi peliin sisäänrakennettujen bonuspelien kautta. Erikoismerkkinä toimii tässä TNT-symboli, joka avaa dynamiittipötköt. Jos onnistut keräämään 10 dynamiittipötköä, avautuu kullankaivamiseen perustuva bonuspeli. Tässä pelissä pääset valitsemaan kolmen miekan taakse kätkettyjä hopea-, kulta- tai jalokiviä. Ne tuovat kukin arvoltaan erilaisia voittoja. Hopealla saat 30 % bonuspalkinnosta, kullalla taas 60 % ja kaikkein arvokkaimmat ovat jalokivet, sillä niiden kautta saat koko bonuspalkinnon itsellesi.

Toinen Gold Rushin erikoisuus on Click Me -bonuspeli, joka avautuu silloin, jos saat ensimmäiselle kelalle pysähtymään kaivosvaunusymbolin. Tällöin sinun tulee valita kaivosvaunujen joukosta parhaat voitot tuova vaunu. Tälläkin kertaa voiton määrät kuvataan hopean, kullan ja jalokivien avulla. Jos onnistut saamaan hopeisen vaunun, ansaitset nelikertaisen voiton panokseesi nähden. Kulta taas tuo 7-kertaisen määrän voittoja ja jalokivet jopa 12-kertaiset voitot.

Gold Rushin parhaita puolia ovat juuri yllä mainitut bonuspelit, joiden kautta voittoja pääsee jännittämään myös hieman eri tavoin kuin pelkästään keloilla pyöriviä symboleita tarkkailemalla. Kuitenkaan ilmaiskierroksia ei tästä pelistä juurikaan löydy.

Kuinka pelaat Gold Rushia?

Gold Rush on helppo kolikkopeli, johon sisäänrakennetut bonuspelit tuovat mukavaa vaihtelua. Käyttöliittymä poikkeaa hieman tavallisimmista kolikkopeleistä. Tässä pelissä hallintapainikkeet sijaitsevat kelojen päällä valkoisina painikkeina.

Ennen kuin pääset pyöräyttämään keloja, sinun tulee asettaa sopiva panos. Pääset tekemään tämän painamalla vasemmassa laidassa olevaa pyöreää kolikon kuvaa. Pääset pelaamaan Gold Rushia alimmillaan 0,01 kolikon panoksella ja maksimipanos taas on 10 kolikkoa. Panoskoon valinta tapahtuu kätevästi valintajanaa liu’uttamalla.

Löydät hallintapainikkeiden joukosta myös kätevän rataspainikkeen, josta voit halutessasi säätää pelin asetuksia. Tämän painikkeen kautta voitkin esimerkiksi sulkea taustamusiikin ja -äänet. Voit myös halutessasi asettaa Quickspin-toiminnon päälle, jolloin peli etenee vieläkin nopeammin. Autoplay-toiminto taas helpottaa pelaamista, kun voit halutessasi määritellä, kuinka monesti kelat pyörivät eteenpäin automaattisesti. Erittäin kätevä asetukset-toiminto on myös Loss Limit, jonka avulla voit etukäteen määritellä, kuinka monta pelikierrosta tai häviötä / voittoa voit pelata. Tämä toiminto on hyödyllinen silloin, jos et aivan pysty luottamaan itseesi siinä, pystytkö pelaamaan sinulle sopivan pelibudjetin rajoissa.

Asetukset-painikkeen takaa löytyvät vaihtoehdot ovat kuitenkin täysin vapaaehtoisia ja pääset pelaamaan Gold Rushia myös täysin suoraan pelkän panosten asettamisen jälkeen. Löydätkin kelojen oikeasta laidasta valkoisen kehänuolen, josta pääset pyörittämään keloja. Tämän jälkeen voitkin sitten jännittää mahdollisimman hyviä voittoja.

Toteutuksen luovuus ja selkeys

Playsonin toteuttama Gold Rush on virkistävä erikoisuus usein aika lailla samoja ominaisuuksia toistavien kolikkopelien sarjassa. Jännitystä lisäävät upeasti toteutetut animaatioefektit, joiden avulla on helppo pysyä pelinkulussa mukana. Myös sarjakuvatyylillä toteutetut humoristiset kuvitukset on tehty ammattitaidolla ja niiden avulla on pystytty onnistuneesti kuvaamaan kultaryntäyksen henkeä.

Peli on taidokas kokonaisuus myös teemaa tukevan taustamusiikin osalta. Lännenlokari-tyylinen musiikki kun viihdyttää mukavalla tavalla pelaamista ja saa ajatukset helposti siirtymään vuosisatojen taakse Amerikan villeille erämaille. Toki äänet saa halutessa myös pois päältä, jos ne sattuvat häiritsemään.

Gold Rushin käyttöliittymä poikkeaa hieman totutusta kolikkopelien tyylistä hallintapainikkeiden osalta. Tämä ei kuitenkaan vaikeuta pelaamista. Jopa toisinpäin, nyt kun hallintapainikkeet on siirretty kelluviksi kelojen päälle, kelaston alaosa pysyy selkeänä infonäyttönä asetettujen panosten määrälle ja voittojen kertymiselle.

Peliohjelmisto ja alustat

Gold Rush on automaattiseksi ohjelmoitu online-peli, jossa pelaaminen tapahtuu tiettyjen ennalta määriteltyjen todennäköisyyksien pohjalta. Esimerkiksi voitot määräytyvät aina tietyllä kaavalla, jolloin pelaaja voikin luottaa kaikkein eniten omaan onneensa eikä pelissä voi juurikaan hyödyntää mitään sen kummempia pelistrategioita. Kyseinen peli on netin uusimpia pelituotantoja. Se on julkaistu kesällä 2016 toimien Flash, HTML5 ja JS -teknologioilla. Nämä takaavat sen, että pääset pelaamaan Gold Rushia tietokoneen lisäksi myös tabletilla ja älypuhelimilla.

Yhteenveto

Gold Rushin parasta antia ovat hauskasti toteutetut bonuspelit, jotka tarjoavat viihteen lisäksi myös mukavan kokoisia voittoja. Vaikka pelin palautusprosentti ei ole kaikkein parhaimpia, luvassa on tasokasta viihdettä, johon voi helposti tarttua vaikka älypuhelimen kautta matkoilla. Onnea kultasuonen metsästykseen!