Minkälainen peli on Viking Runecraft?

Viking Runecraft -videokolikkopeli perustuu maailmalla hyvin kuuluisaan ja tunnettuun muinaisen Skandinavian viikinkimytologiaan.

Pelillä on historiallinen teema, joka on monien kolikkopelien kohdalla yksi suosituimmista teemoista. Useammat henkilöt haluavat tutustua peliin, joka jollakin tapaa kuvaa mennyttä, oikeaa tai tarunomaista maailmanhistoriaa.

Jännittävä ja suosittu peli vie pelaajan mielenkiintoiselle matkalle perinteiseen Valhallaan, jossa pelaaja eteen avautuu aivan oma maailmansa. Pelaaja kerää riimuja, eli viikinkien ikiomia aakkosia. Pelaaja voi pelin edetessä napsia itselleen niin pieniä kuin suuriakin voittoja, joten ei muuta kuin tutustumaan tähän jännittävään ja legendaariseen peliin.

Panostukset ja voittoluokat

Viking Runegraft -peli omaa 7×7-suuruinen jännittävän ruudukon, joka tuo voittoja pelaajalle kaikista ilmansuunnista, eli mahdollisuuksia upeisiin voittoihin on todella paljon. Minimipanos pelissä on ainoastaan 0,10 euroa ja maksimissaan panostaa voi aina niinkin suurella summalla kuin 100 eurolla kierrosta kohden. Peli sopii siis kaikenlaisille pelibudjeteille ja kukkaroille.

Peli tarjoaa mahtavan valikoiman erilaisia voittoja ja oman panoksen voi saada takaisin parhaimmillaan 5 000 -kertaisena. Ajattelehan tilannetta 100 euron maksimipanoksella joka tuo pelaajan pankkitilille muhkeat 500 000 euroa. Pelin teoreettinen palautusprosentti: 96,40%. Ruotsalaisen tunnetun pelitalon NetEntin videokolikkopelit takovat hurjia teoreettisia palautusprosentteja, jotka kertovat minkä osan panoksista peli palauttaa pelaajan tilille pidemmän aikavälin kuluessa. Viking Runecraft -kolikkopeliin voi tutustua kätevästi leikkirahaa apuna käyttäen, jolloin peli toimintoineen tulee helposti pelaajalle tutuksi.

Erikoistoimintoja pelissä riittää runsain mitoin, eli niistä kerromme seuraavaksi. Viking Runecraft -kolikkopeli sisältää mahtavia erikoistoimintoja, kuten Charge of Destruction -ominaisuuksia, joita ovat Fenririn ravio, Lokin viettely, Jörmungandrin tuomio ja Surtrin tulipätsi.

Neljä ominaisuutta kätkevät sisälleen saman idean, eli kuuluisa Skandinaavisen mytologian hahmo ilmestyy pelaajan näytölle muuttaen symboleja samantyyppisiksi kohottaen pelaajalle tulevien voittopottien todennäköisyttä huomattavasti. Viimeinen ominaisuus on nimeltään tuhon mittari, joka nopeasti tulee täyteen aina, kun pelaajalle on tulossa voittoja. Tuhon mittari käynnistää Charge of Destruction -ominaisuuden, mutta pelaajalle tarjotaan myös ilmaiskierros, nimeltä Ragnarök. Ragnarök voi myös uudelleenlatautua tarjoamalla pelaajalle uusia ilmaiskierroksia.

Viikinkien kulta-aika oli jo kauan sitten, mutta perinteiset skandinaavian asukkaat kunnioittavat yhä esi-isien suorittamia viikinkiaikojen matkoja ja urotekoja. Nykyään tarjolla on rutkasti aiheeseen liittyvää, eli viikinkien maailmaan pohjautuvat elokuvat, kirjat, tv-sarjat, joten on upeaa, että peli huomioidaan myös kansainvälisesti suosittujen kolikkopelien maailmassa.

NetEnt yhtiön Viking Runecraft on valmistettu loistavan HD -grafiikan ja viimeisimmän laadukkaan peliteknologian avulla, pelissä on myös mahtavia ominaisuuksia poiketen muista tunnetuista kolikkopeleistä. Yhtenä kuvaavana esimerkkinä on monenlaisia voittoja jakava ruudukko.

Hurjat, voimakkaat soturit, aakkosriimut, viikinkikirveet, kaikki ovat aiheeseen liittyviä. Uljaat soturit uhmasivat kuolemaa henkensä edestä monissa tositilanteissa niin sanotuilla kunnian kentillä, joissa otettiin miehistä ja heidän taidoistaan kunnolla mittaa. Pelissä on nostalginen ja viikinkiajan esi-isiä kunnioittava tiivis tunnelma. Taustalla näkyy paljon harmaata väriä ja leijailevia lumihiutaleita pohjoismaisen hyytävässä säässä. Peli tarjoaa siis suuria ja upeita ominaisuuksia jo ennen kuin pelaaja on ehtinyt siihen kunnolla edes tutustuakaan, pelin upea teemaan perustuva grafiikka valloittaa.

Keloilla esiintyvät viikinkiajan henkeen viikinkien aakkosriimut ja perinteiset viikinki-teemaan pohjautuvat esineet, kuten kirves, kypärä ja vasara. Kuuluistat ja erilaisia taitoja omaavat viikinkijumalat, kuten Thor, Heimdall, Odin ja Freya toimivat jännittävän ja kiehtovan pelin mahtavina symboleina.

Pelaajalle tipahtelee voittoja pienimmästä suurempaan symbolien osuessa ryhmiin. Tässä kunnioitusta herättävässä pelissä ryhmällä tarkoitetaan aina samankaltaisia symboleja, jotka ovat toisiinsa yhteydessä esillä olevien vaaka- tai pystyrivien avulla. Pelaajalle tarjolla oleva voittoyhdistelmä vaatii vähintään viiden samanlaisen symbolin esiintymistä yhtä aikaa kyseisessä ryhmässä. Peliin kuuluvat symbolit putoavat alas sikin sokin iloisesti toistensa sekaan, sillä pelissä ei ole minkäänlaisia pyöriviä keloja.

Lisäksi voittoyhdistelmiä tuovat symbolit katoavat kokonaan ja esiin jääneet symbolit putoavat kätevästi alaspäin täyttämään tyhjiksi jääneet kolot. Seuraavaksi uusia symboleja tulee jälleen esiin, jotta ei pelaajan näytöllä esiinny yhtään tyhjää kohtaa. Riimumittariin, joka esiintyy pelin vasemmassa yläreunassa voi kerätä pelin edetessä melkoisen määrän erilaisia riimukiviä. Pelissä on viisi erilaista riimusymbolia ja kaikilla symboleilla saatu voitto aktivoi aina kyseisen riimukiven esillä olevassa mittarissa.

Peliin kannattaa tutustua todella ajan kanssa, sillä niin hieno se todella on sekä mahtavalta grafiikaltaan, että ajoittain ukkosen jyrinää ja voimaa uhkuvalta äänimaailmaltaan.

Viking Runecraft -kolikkopelissä esiintyvien neljän viikinkijumalan nimet ovat Odin, Freya, Thor ja Heimdall.

Jumalilla käytössään oleva erityinen voima käynnistyy aina ajoittain jokaisella sellaisella pelikierroksella, joka ei luonnostaan tarjoa pelaajalle voittoa. Erikoistoiminnon päätyttyä kyseinen meneillään oleva pelikierros pääsee aina jatkumaan normaalisti.

Pelaajan kannattaa huomioida myös, että yksi jumalista on jatkuvasti läsnä ja vaihtuu aina toiseen jumalaan pelin tason noustessa ylemmäksi. Voimakas ukkosenjumala

Thor viskoo salamoita peliin, eli esillä olevaan ruudukkoon, jolloin mukaan tulee myös wild-symboli. Jokereina olevat merkit ilmestyvät usein samanaikaisesti ja niitä on pelisssä 5–9 kappaletta.

Viisauden jumalan Odin leveillä hartioilla istuu terävinä kaksi uljasta korppia, jotka voivat koska tahansa kohota äänekkääseen lentoon keloja kohden. Korpit muodostavat keloille kaksi kahden wildin omaa ryhmää, jolloin pelaajalle saapuvan voiton todennäköisyys on todella merkittävä.

Freya on naispuolinen jumala, joka tietää kaiken kauneudesta ja on itsekin ulkonäöltään paitsi lumoavan kaunis, myös kunnioitusta herättävä miespuolisen jumalien tapaan. Freya luo mukanaan olevalla valopallolla keloille neljän wild-symbolin muodostaman klusterin. Klustereita luodaan aina siihen saakka, kunnes pelaaja saa voiton.

Heimdall on voimakas ja jykevä jumalten asuinsijan vartija, joka pelissä taikoo keloille kaikkiaan seitsemän wild-symbolia, eli yhden merkin jokaiselle kierroksella mukana olevalle vaakariville.