Minkälainen on Three Musketeers -kolikkopeli?

Kolme Muskettisoturia on tyypiltään varsin hieno 3D -tekniikalla toteutettu

peli. Kiekkojen määrä on 5 kappaletta ja voittolinjoja mukana peräti 50.

Peli tarjoaa pelaajalle kaikenkokoisia voittoja, mutta siinä ei ole mukana progressiivista jättipottia. Päävoitto käteisenä on todella upea, eli 25 000 euroa.

Pelin historia

Moni meistä muistaa, tai on kuullut tarinan nimeltä Kolme muskettisoturia.

Kirjan muskettisotureista on kirjoittanut tunnettu kirjailija Alexandre Dumas, joka eli romanttisella 1800 -luvulla. Dumasin kuuluisiin teoksiin kuuluu myös

tunnettu teos Monte-Criston kreivi. Suosittu Kolme muskettisoturia on ilmestynyt jo vuonna 1844 kertoen 1600-luvulla eläneen kuninkaan pätevästä henkivartiostosta ja hovien jatkuvasta juonittelusta kuningasta ja hänen arvovaltaansa kohtaan. Pelaaja voi nyt omalta osaltaan osallistua tähän useita

sukupolvia viehättäneeseen tarinaan.

Muskettisoturit Porthos, Aramis ja Arthos ovat koko ajan mukana pelaajan seurana ja pelissä ahkerasti hääräilee myös tunnettu D’Artagnan. D’Artagnan työskenteli muskettisotureiden taitavana ja mainetta niittäneenä kapteenina, niin kuin monet tarinaan paremmin perehtyneet henkilöt

muistavat. Edellä mainittu ryhmä etsii jännittävässä tarinassa arvostetun kuningattaren äskettäin varastettuja arvokkaita timantteja.

Pelin eteneminen

Viihdyttävä videokolikkopeli vie pelaajan tutustumaan Ranskan maalle, mukaan edellä mainitun ja tunnetun kolmen muskettisoturin ja heidän johtajansa tekemiin jännittäviin seikkailuihin. Auta uljaita sotureita löytämään tuo arvokas ja kaivattu aarre. Tuntematon linna, jossa kuningattaren aarteet nyt ovat, odottaa tulevaa valloittajaansa.

Samalla kertaa pelaaja aktivoi Queen Diamond -bonuksen ja voi alkaa heti

selvittämään vaaroja täynnä olevaa esterataa. Pelaajan kannattaa valita tarjolla olevista reiteistä selkein ja turvallisin päästäkseen timanttien etsintään. Pelin odotetussa, eli viidennessä vaiheessa pelaaja viimein pääsee arvokkaiden timanttien luokse, jos hän on selvinnyt kaikista eteen tulleista ongelmista ja vaaroista. Pelaajan tiellä oleva ensimmäinen este voi imaista epätarkan pelaajan nopeasti sisuksiinsa, eli pelaajalta vaaditaan todellista tarkkuutta. Eteen tulee syvä, nielaiseva kuilu ja neuvokkaan pelaajan pitää valita silloista sellainen, joka kestää pelaajan painon. Pelaajan pitää päästä kuilun toiselle puolelle päästäkseen jatkoon. Jatkoon päästessään pelaaja kohtaa uusia, odottamattomia esteitä, joissa tarvitaan tarkkaa harkintaa ja neuvokkuutta.

Seuraavaksi pelaaja laitetaan yhteen valmiina olevaan katapulttiin, jonka

tarkoituksena on viskata pelaaja edessä olevan linnan muurin yli. Katapultteja

on tarjolla kolme kappaletta. Lento ei saa jäädä liian lyhyeksi, tai muuten pelaaja on aarteen löytämisestä ulkona, eli toisin sanoen pelistä pois. Seuraavaksi pelaaja joutuu valtavaan tykitykseen, eli pommitukseen, josta on jälleen selvittävä eteenpäin. Pelaajan pitää valita yksi kolmesta vaarallisesta ruutitynnyristä, jonka hänen pitää työntää kellarin suuaukon kaltereiden eteen. Käytännössä siis tarkoin suljetut kalterit aukeavat ja pelaaja pääsee etenemään vaaroja ja hankaluuksia täynnä olevalle polulle. Kammottava ja tuntematon pimeä tyhjyys tulee yhtäkkiä pelaajan eteen, ja hänen pitää loikkia kuolemaa halveksuen eteenpäin.

Pelaajan seuraava vaihe on avata loistavia timantteja pullollaan oleva aarrearkku, jolloin pelaajalla on mahtava tilaisuus saada varastetut kuningattaren loistokkaat timantit takaisin, palauttaakseen ne niille kuuluvaan paikkaan, eli kuninkaanlinnaan.

Bonukset, symbolit ja erikoistoiminnot

Pelaaja valitsee 1-50 voittolinjan välillä ja panostaminen linjoittain pääsee vauhtiin aina yhdestä sentistä ja suurimmillaan jatkuu 100 euroon. Vaihtoehtoja on siis kaiken kokoisille pelibudjeteille.

Pelihahmojen jämähtäessä keskikiekoille, pelaajan pelikassa alkaa pullistua todella muhkeaksi, eli aarteenetsintään muskettisoturien kanssa kannattaa

todellakin lähteä. Tarjolla on runsaasti arvokkaita symboleita saatavilla peliin mukaan, kuten kruunuja, kääröjä ja jalokiviä, jotka tuovat pelaajan kukkaroon mukavasti täytettä. Pelaajan pelihahmosta tulee yksi musketööri musketöörien pieneen, mutta neuvokkaaseen joukkoon, ja myös jokainen kolmesta muusta aktivoi omat bonuspelinsä niiden osuessa sopivasti pelin kiekoille.

Porthoksen omistuksessa olevat kuuluisat miekat aktivoivat pelissä aina yhden vapaakierroksen, jonka avulla pelaaja saa eteensä kokonaisen kiekon täynnä wild-symboleita. Arthos wild eli villi symboli laukeaa kiekkojen 1, 2 ja 5 kohdalla, jolloin pelaaja saa vapaan pyöräytyksen keskimmäisille kiekoille.

Lopuksi Aramis tarjoaa peliin kaikki omistuksessaan olevat kultaiset tikarit joilla nopea ja neuvokas veitsenheittäjä avaa kukkaron, josta ropisee pelaajalle mahtava määrä kolikoita. Pelin ilmaiskierrokset aktivoituvat sopivan symbolin läjähtäessä ensimmäiselle ja viimeiselle kiekolle, jolloin ne saattavat laajentua koko tarjolla olevan kiekon korkuisiksi. Pelaajalle tarjotaan siis 24 vapaata, eli ilmaista pyöräytystä, jonka aikana pelin kaikki upeat erikoisominaisuudet ovat aktivoitavissa lisäkierrosten saamiseen.

Pelin wild-symboli on kultainen, arvokkaalla ristillä varustettu muskettisoturien yksilöllinen hatunkoriste, joka antaa pelaajalle panoksen takaisin aina joko 60-, 160- tai onnettaren mukana ollessa jopa 300-kertaisena. Wild korvaa kaikki muut symbolit oivien muskettisotureiden hahmoja lukuun ottamatta auttamalla muodostamaan muhkeita voittoyhdistelmiä. Erikoistoiminnot kannattaa aina aktivoida, sillä ne tarjoavat pelin suuremmat voitot. Pelin jokaisella muskettisoturilla on kelojen luona oikealla puolella henkilökohtainen mittari, joka täyttyy mittaansa joka kerta, kun kyseinen soturi laskeutuu keloille.

Muskettisoturi heittää mittariin sulkia aina silloin, kun wild soturineen laskeutuu jollekin kelalle. Esimerkiksi Arthoksen ilmestyessä kelalle 4, hän asettaa omaan vihreään mittariinsa yhteensä 4 sulkaa. Mittarin täyttyessä maksimiin, aktivoituu myös kyseisen soturin henkilökohtainen bonustoiminto.

Upean Porthos Bar bonuksen aktivoituessa pelaaja aktivoi Porthos keräilypelin, jossa johdatetaan Porthosta monien huoneiden läpi, jolloin voittokertoimet vain kasvavat sisältäen muhkeita palkintosummia poimittaessa niitä matkan varrelta pelitilille mukaan. Porthos liikkuu vasemmalle, oikealle, ja eri suuntiin sen perusteella, minkälaisen suunnan satunnais-symbolin pelaaja kulloinkin valitsee.

Aramis Wheel Bonuksen, eli Aramiksen mittarin ollessa täynnä, pelaaja pyörittää onnenpyörää. Pelaaja hankkii näin voittokertoimen panokselleen tai voittokertoimen ja myös yhden onnenpyöräytyksen.

Athos Offer Bonuksen aktivoituessa alkaa neuvottelupeli, jolloin Athos tekee pelaajalle tarjoukset, jotka pelaajan pitää heti tyrmätä tai hyväksyä. Muistathan, että koska tahansa pelin edetessä joku muskettisoturi saattaa sivaltaa miekalla lisää wild-symboleita keloille. Eipä sitten muuta kuin pelaamaan.